Biosun Oorkaarsen

Indicaties voor behandeling met BIOSUN-OORKAARSEN zijn o.m.:
Frequente ontstekingen in of irritaties van keel- neus- voorhoofds- en bijholten, oordruk, (“dichtslaan” van het oor) oorpijn, verstopping, keelpijn, beginnende verkoudheid, griep, vegetatieve storingen, verminderde lokale doorbloeding en stofwisseling, overmatige prikkelbaarheid, hyper-activiteit, stresssymptomen, nervositeit, slapeloosheid, doofheid, oorsuizing, oorruisen, (tinnitus) hoofdpijn, migraine, sinusitis, rinitis, ontstoken amandelen en vele aan STRESS gerelateerde klachten. Het gebruik van oorkaarsen sluit een eventueel bezoek aan een arts niet uit.

BIOSUN-OORKAAREN hebben een locaal-activerende, drukregulerende, revitaliserende en ontspannende werking en stimuleren de energiecirculatie. Het effect van deze kaarsen wordt nog verbeterd door massage van de oorschelpen en de lymfevaten onder het oor. Probeert U het ook!  80 – 85 % van de gebruikers meldt goed tot zeer goed resultaat.

BIOSUN-OORKAARSEN- THERAPIE

Een oeroude therapie, oorspronkelijk afkomstig van de Hopi-indianen uit het Zuiden van Noord-Amerika, werd meer dan vijftien jaar geleden opnieuw ontdekt, sindsdien worden de BIOSUN-OORKAARSEN door artsen, heilpraktiker, natuurgeneeskundigen en andere therapeuten, met enorm succes toegepast. Wereldwijd worden thans meerdere miljoenen BIOSUN-OORKAARSEN per jaar verkocht; overal vond deze therapie ingang en meer en meer therapeuten en patiënten zijn verbluft en enthousiast over de resultaten.
BIOSUN-OORKAARSEN zijn voor 100% uit natuurlijke grondstoffen vervaardigd. Natuurzuiver katoen wordt tot een cilinder gerold na gedrenkt te zijn in zuivere bijenwas vermengd met verpulverde kruiden volgens origineel recept van de Hopi-Indianen met o.rn. honingextract, etherisch extract van salie, hertshooi, (St. janskruid) en kamille. Het recept is hetzelfde gebleven maar vooral gedurende de laatste jaren werd verder onderzoek gedaan en de kwaliteit van de BIOSUN-OORKAARSEN. Zo wordt thans een speciale reinigingstechniek toegepast waarmee de katoen ontdaan wordt van mogelijke PCB-resten. Deze komen helaas nog in sommige pesticiden voor waarmede de katoenplant tegen -schadelijke insekten wordt beschermd. In het verleden kon het gebeuren dat warme -was uit de kaars in het oor druppelde. Thans zijn de BIOSUN-OORKAARSEN voorzien van een speciaal filtertje wat dit voorkomt. Dit filtertje is vervaardigd uit polyethyleen, een milieuvriendelijke kunststof die bij verbranding uiteenvalt in water en kooldioxyde.

Hoedt u voor namaak

De BIOSUN-OORKAARSEN werden vaak geïmiteerd doch nooit geëvenaard. Met name in paraffine gedrenkte kaarsen zijn bedenkelijk; paraffine is een aardolieproduct en bevat slechte stoffen.

biosunDe werking

Tijdens het verbranden van de BIOSUN-OORKAARSEN zijn verschillende fasen in de werking ervan te onderscheiden. Dank zij het “schoorsteen-effect” ontstaat een lichte onderdruk in de uitwendige gehoorgang en een vibratie van de luchtzuil door de werking van de vlam. Hierdoor wordt het trommelvlies a.h.w. licht gemasseerd hetgeen een drukregulatie in het middenoor tot gevolg heeft. Patiënten spreken van een weldadig, bevrijdend en lichter gevoel in de hoofd-oor regio. Bij de verdere verbranding, speciaal na het “omklappen” van het verbrande gedeelte, ontstaat een lichte overdruk in de uitwendige gehoorgang en intensiveert de warmte die wordt overgedragen op acupunctuurpunten in het oor (Moxa-therapie) en deze stimuleert. Deze aangename warmte verhoogt de perifere doorbloeding, activeert het immuun-specifieke afweersysteem en verbetert de ontslakkende werking van de lymfevaten.
De verbrande kruiden hebben ook een inwerking op het middenoor, het evenwichtsorgaan, het slakkenhuis en het orgaan van Corti. Voorts, via de buis van Eustachius, de mond-, keel-, neus-, en bijholten.

De originele BIOSUN-oorkaars is een natuurprodukt, nog heden naar traditioneel recept van de Hopi-Indianen zorgvuldig met de hand vervaardigd. Waardevolle honingextracten, natuurzuiver katoen en werkzame, geneeskrachtige Indiaanse kruiden in poedervorm, waaronder vooral salie, hertshooi (st. janskruid) en kamille, garanderen een constante, hoge kwaliteit. Verschillen in kleur of lengte zien wij als kwaliteitsmerk van handwerk en speciaal predikaat van dit pure natuurprodukt.

BIOSUN OORKAARSEN ZIJN VOORZIEN VAN HET CE-KEURMERK

Zugelassen nach dem Medizinproduktegezetz (MPG).
Conform to the Medical Device Directive (93/42EEC) Therapie advies.
Principieel dienen altijd beide oren, het ene na het andere, te worden behandeld. Bij acute gevallen bevelen wij aan, gedurende maximaal 3 dagen, dagelijks te behandelen. Indien gewenst om de dag herhalen, maximaal 5 behandelingen totaal. Bij chronische indicaties 5 behandelingen in drie weken. Bij een al geruime tijd bestaande klacht, b.v. doofheid of oorsuizing, kan men het beste 3 dagen lang beide oren lx per dag behandelen, dan 2 dagen wachten, de volgende dag weer beide oren behandelen, dan weer 2 dagen wachten en de laatste dag opnieuw beide oren behandelen. Voor beide kuren zijn dus 10 kaarsen nodig.
Preventief of revitaliserend wordt behandeling eens per 3 & 4 weken aanbevolen.
Toepassing van oorkaarsen raden wij af bij een geperforeerd trommelvlies, in geval van allergische reactie, bij oorontstekingen als otitis média of externa, bij mastoiditis, bij geïmplanteerde gehoorbeetjes, bij eczeem of schimmelinfekties en bij epilepsiepatiënten.

N.B.: Evenals bij homeopathische middelen bestaat de mogelijkheid dat de klachten na een eerste behandeling wat verergeren en pas bij de 2e of 3e behandeling gaan afnemen of spontaan verdwijnen.

Kosten van deze behandeling zijn € 25,00 per keer (beide oren).